Kul i Idre när du inte är i backarna

När man är på skidsemester spenderar man inte hela dagarna, alla dagar, i backen. Är man ovan åkare kommer du garanterat behöva någon dags vila mellan åken, träningsvärk är vanligt för nybörjare. Vad mer kan du göra i Idre och hur hittar du underhållning när du behöver vila i stugan eller hotellet en dag?

Mobilen i högsta hugg

För en dag i soffan eller i hotellsängen är mobilen din bästa vän. Du hittar all underhållning du kan tänka dig och närhelst ögonen blir trötta, är det fritt fram att ta en tupplur. Du har ju trots allt semester! Du kan leta upp några bra speltips via Tippat inför en stor match och få lite spänning under vilodagen. Eller så kan du ta tillfället i akt och börja lära dig ett nytt språk via Duolingo eller varför inte kolla på YouTube för att få lite tekniktips innan nästa dag i backen.

Om du inte vill ligga i sängen hela dagen kan du ta med mobilen på en skön promenad. Lek med kamerainställningarna och knäpp fina kort. Idre är vackert året om men vintern ger staden en nästan magisk och trolsk känsla. Vackra naturbilder från en härlig semester blir ypperliga vykort och tavlor i hemmet!

Besök samebyn

Idre sameby är Sveriges sydligaste sameby och livnär sig på renskötsel. Samebyn består bara av 13 renskötare, 36 personer allt som allt och ligger i norra delen av Älvdalens kommun samt in i Härjedalens kommun. Det finns inget turistcenter eller besök att boka. Men om du är intresserad att lära dig mer om samer, deras historia och renskötsel, går det att kontakta dem och fråga om det är möjligt att besöka deras marker.

Fikarunda

Ta en dag fylld med fikapauser! Istället för den mer vanliga pubrundan kan du och familjen gå en fikarunda. Efter en inte alltför mättande frukost beger ni er ut på byn och tar en promenad. Vid varje café eller plats som servera fika av något slag, passar ni på att ta en fikapaus. Se hur många fikapauser ni klarar av innan ni är proppmätt på bullar, kaffe, läsk och smörgåsar. Ett mättande litet äventyr som passar bra när vädret är fint. Det kan också krävas bil för att ta sig runt till de olika platserna. Några exempel på fikaplatser:

  • Café Värdshuset på Idre Fjäll
  • Byvägen 30 Mat & Logi
  • Idre Golfrestaurant
  • Lomviksgården nära norska gränsen
  • Fjällvallen på Idre Fjäll