Inled 2019 med en skidresa till Idre

Det är äntligen 2019 och det innebär ett nytt år för nytt resande! Vintern slår fortfarande hårt mot Sverige och det betyder att en skidresa till Idre hade passat perfekt! Att boka en skidresa till Idre är inte svårt — information kring hur man gör kan ni finna i inlägget "Så bokar du din skidresa — snabbt och enkelt!". Många väljer att åka buss men många väljer också att ta flyget. Att ta flyg inom Sverige är inte ovanligt och bor man långt ner i södra Sverige kan ett flyg vara väldigt bekvämt. Då tar det inte mer än några timmar från det att man sätter sig i flyget, åker och landar. Bor man i Skåne tar det inte mer än någon timma eller två och så är man i Idre. Buss kan ta betydligt längre. Dock så är bussresan en resa i sig. Gillar man inte buss så fungerar flyg minst lika bra!

Vilka åker till Idre tidigt på året?

Oerhört många svenskar väljer att resa till Idre tidigt på året! Det kan handla om allt ifrån familjer och vänner som inleder året med en skidresa under jullovets sista dagar till företag och organisationer som organiserar resor dit. Företaget Valuta24 bokade en skidresa och kom till skott med hjälp av inlägget som nämns ovan i detta inlägg. Det kan ibland kännas läskigt att boka en skidresa — det kan speciellt kännas läskigt om man aldrig gjort det förut — men det är verkligen varken svårt eller komplicerat. Det är bara att boka hotell/stuga och så färd dit sedan är man klar. Det är inte svårare än så. Är man sugen på att inleda året med en skidresa till Idre så ska man definitivt sätta igång redan nu och se till så att man kommer någon vart medan dagarna rinner iväg.

Hur är Idre såhär års?

Idre kryllar av turister! Så som svenskar som utlänningar. Folk reser från grannländer och runtom hela Europa för att ta sig till Nordens skidbackar och Idre är inget undantag. Många turister anländer varje dag till Idre. Är man där och åker så är det sannolikt att man stöter på holländare, tyskar, danskar och alla möjliga Européer. Asiater och Amerikaner är lite mindre sannolikt. Detta möjligen för att de har egna skidbackar på sina kontinenter. Detta gäller även Afrika som tro't eller ej har skidbackar nere i Sydafrika. Syd Amerika besitter även de skidbackar i Argentinas södra delar — s.k Patagonien.

Om Idre inte kryllar utav turister så är det ändå mysigt tillsammans med Sveriges vinter att åka skidor. Speciellt när mörkret lägger sig och ljusen tänder upp hela backen. Tittar man mot utsikten så är allting mörkt — rör man blicken tillbaka mot skidbackarna så är de kritvita och starkt belysta. Oerhört mysigt.

Är det värt att boka en skidresa till Idre såhär års?

Självklart! Det är alltid värt att boka en skidresa till Idre — men just tidig Januari är en perfekt månad att boka en skidresa norrut. Inte minst p.g.a vädret är rätt inför en sådan semester utan även för att avsluta jullovet med en kul semester innan man återgår till arbetet igen.

Om man planerar att resa iväg såhär års är man inte ensam. Man kan även kolla hotellbokningar online och se hur populärt det är att resa till Idre såhär års. Men om detta är utav intresse så boka gärna resan med IdreFjäll och se till att boka den idag!