Lev livet i Idres backar och nedanför under 2019

Den förmodade största anledningen till att man beger sig till Idre är att få en avkopplande skidsemester och njuta av de branta backarna. I Idre passar skidåkningen för både stora som små och bidrar således till att hela familjen kan ha roligt. Slalom, snowboard och after-ski tillhör vardagen under vinterhalvåret och under sommaren är det vanligt att styra kosan mot fjällen för att ge sig ut och vandra, åka mountainbike eller campa. Idre är full av söta fjällstugor att hyra året runt och trots att vintersäsongen dominerar vad gäller antalet besökare, så har man märkt att fler och fler också tycker om att åka till Idre under den varmare säsongen.

Livet i Idre

Livslusten i Idre avtar aldrig oavsett tidpunkt på året. Under vintern flockas grupper av vänner, kollegor och familjer för att äta gott, festa och ta ett bloss av de mindre skadliga cigaretterna från en ecigg butik medan man diskuterar över ett eller två glas vin. Stämningen är alltid på topp och aktiviteterna flödar. Till Idre kommer man när man vill fly vardagen och umgås med vänner och anhöriga samtidigt som man njuter av den spektakulära naturen.

Investeringar i Idre

Sedan drygt ett decennium tillbaka har Idre blivit föremål för en rad investeringar och sedan dess har populariteten ökat markant. Miljonbelopp har flugit in i alla möjliga projekt och organisationer, för att inte tala om naturen och omgivningarna. Det har främst lagts vikt vid idrotten där inte bara skidåkning har stått på agendan. Även golfmöjligheterna i och runt Idre har förbättrats avsevärt, och idag letar sig många golfare till den här vackra orten. Runt 2008 investerades det ca 108 miljoner kronor till Idre kommun som har hamnat helt rätt och i rätt fickor. Det märks bland annat av genom att Idrefjällens golfklubb fått en stor utmärkelse vid namn "Årets Golfklubb". Man blir inte förvånad, eftersom golfklubben ligger så pass nära fjälltopparna och älvarna där naturens kontraster möter varandra. Förutom sportaktiviteter, har det också investerats i hotell och övernattningsmöjligheter - både av den lyxiga sorten i form av spahotell men också små, gulliga fjällstugor. Prova att övernatta på Pernilla Wiberg Hotell, som hyllar skidproffset Pernilla Wiberg från Norrköping - kvinnan som också utformade hotellet.

Skidor för hela slanten

Det går ändå inte att komma ifrån att Idre främst gjort sig berömt för de många skidmöjligheterna. Än idag kan du titta på slalom, ski-cross och andra varianter där kända och mindre kända skidåkare deltar. Det är således en trevlig plats att besöka även om man mot förmodan inte skulle bemästra skidåkning på egen hand. Att bara vara närvarande och insupa atmosfären samt vara en nyfiken åskådare under tävlingarna, räcker gott för en enastående semester under jullovet, sportlovet eller närsomhelst när man har några lediga dagar.

För dig som emellertid inte kan tänka dig att besöka Idre utan att ställa dig på ett par skidor, säger vi bara - du har kommit helt rätt. Här finns det 40 skidpistar, över 12 spår för längdskidåkning samt både lätta och avancerade backar. Det är ett perfekt sätt att lära barnen åka skidor i de barnvänliga backarna eller bli ditt eget proffs i de svarta pisterna, såsom Chocken.