Rusta upp barn som förälder med rätt skidutrustning

Planerna är gjorda — ni ska bege er till Idre i år — men detta är första gången och därför behöver ni även köpa skidutrustning. Var ska man börja? Är det bara att strosa ned till närmaste Stadium eller Intersport och köpa första bästa skidutrustning? Den strategin funkar om man inte önskar köpa rätt utrustning till rätt person och/eller spara en peng i processen. I det här inlägget kommer vi att förklara hur man kan gå till väga för att hitta bästa möjliga skidutrustning inför skidresan.

Shoppingrundan

Det är alltid klokt att börja med att besöka närmaste centrum och dess sport- samt friluftslivsbutiker för att se om man kan hitta någon utrustning som kan passa just en själv. Gör man det så kan man vidare därifrån se om man hittar likadan utrustning någon annanstans till ett bättre eller mer prisvärt pris. Det finns många olika märken samt olika typer utav utrustning så att hitta "rätt" behöver inte alltid vara en enkel uppgift.

  • Vad tycker barnen om för färg?
  • Vad för storlek har varje barn samt förälder?
  • Önskar någon åka snowboard eller ska alla åka skidor?
  • Har de kläder eller behövs även detta?

Beroende på hur mycket man planerar att köpa inför resan — om barnen inte har kläder inför resan eller önskar åka både skidor och snowboard, med mera. Så fort man vet exakt vad man behöver, så gäller det att planera, så att man i slutändan inte sitter där och veta att man behöver låna pengar till låg ränta för att klara av resan. Just det problemet är det man önskar att lösa med just denna shoppingrunda — av den anledningen behöver man tänka igenom innan man går vidare med samtliga köp.

När man vet vad man önskar att köpa och vet exakt vad man behöver, vad varje person som följer med på resan behöver och var man kan hitta varje typ av utrustning så är det dags att börja spara pengar på köpet:

  • Finns samma utrustning att hitta någon annanstans?
  • Finns det butiker som är specialister inom just skidor och skidåkning — erbjuder de i så fall exakt likadan typ av utrustning dock av en annan tillverkare eller dylikt till ett billigare pris?
  • Finns till och med rabattkuponger att hitta för den butiken man önskar handla utrustningen hos?

Det finns många sätt man kan spara pengar på sitt köp och nedan följer några tips man kan använda sig utav för att spara lite här och där, vilket kommer resultera i många hundralappar, eller tusenlappar, beroende på hur mycket utrustning och kläder man önskar att köpa.

Spara pengar på köpet

Du kanske hört talas om just Prisjakt eller Pricerunner? Dessa är två st. jämförelsesajter som hjälper konsumenter hitta samma produkter som man hittat någonstans — någon annanstans. Du har nu hittat den utrustning du vill köpa. Nu är det väldigt enkelt att se om någon annan butik erbjuder exakt samma produkt, dock till ett billigare pris? Om en annan butik gör det, varför köpa från den första och betala mer när detta inte behövs?

Navigera helt enkelt in på någon utav de jämförelsesidorna — knappa därefter in den produkt du hade tänkt köpa och se om någon annan butik erbjuder exakt samma produkt. Om så, jämför priset. Billigare? Perfekt! Köp då den produkten från den butiken. Gör därefter exakt samma sak med nästa produkt. Du må köpa samtliga artiklar från olika butiker en efter en, dock så kan du komma att spara mycket pengar i slutändan. Du kommer att lägga ned 10 minuter extra i samband med ditt köp dock i slutändan kan du ha sparat flera hundralappar för det. Kan jämföras med att jobba för de hundralapparna per 10 minuter vilket är värt mödan.