Så bokar du din skidresa – snabbt och enkelt!

Letar du efter ett snabbt och smidigt sätt att boka årets skidresa? Ingen fara! Vi vet precis hur du ska gå tillväga för att få ihop en komplett bokning så snabbt som möjligt.

Att åka iväg på skidresa är precis lika eftertraktat som att åka på charter till sol och bad. Varje år beger sig familjer, singlar och par iväg för att ta del av de roliga och fartfyllda vinteraktiviteter som finns och det är främst skidåkning som ligger högt upp på listan. Tack vare Sveriges klimat är det enkelt att komma iväg och det finns även ett flertal olika skidbackar och platser att välja mellan.

Allt i ett

Det vanligaste sättet att boka en skidresa på är att använda sig av verksamhet som erbjuder en allt i ett lösning. Ett förslag på en sådan är Idre Fjäll. Med bara några enkla knapptryck kan du boka boende och skidpaket på en och samma gång eller varför inte se vilka restauranger som finns i området. Hemsidan erbjuder kontaktinformation till två bolag som bistår med transport till och från området. Du kan antingen välja Skiexpress från Stockholm och Göteborg eller Fjällexpressen från Malmö, Göteborg, Stockholm och Uppsala.

Finansiera skidresan

De allra flesta människor är medvetna om att en skidresa kan komma att kosta mycket pengar. Ännu dyrare blir det om man är i behov av att flyga för att komma dit man ska. Det finns ett flertal företag som anordnar skidresor runt om i världen och där du har möjlighet till smidiga delbetalningsplaner. Räntan kan dock vara rätt hög, vilket även gäller för kreditlån eller privatlån. Det absolut bästa är naturligtvis om du har sparat ihop till resan innan du beger dig av, så slipper du onödiga avgifter.

Hitta billiga resor

För att komma undan så billigt som möjligt gäller det att ha is i magen. Bokstavligen. Boka inte på första skidreseföretag som du kommer över, utan ta dig tid att jämföra priserna, resorna och boendena med varandra. Kom ihåg att priserna alltid är som högst under lov, t.ex. jullov eller sportlov. Har du möjlighet att vara flexibel i din resa bör du undvika dessa perioder och åka iväg när det är lugnare.

Tips inför bokning

  • Överväg att åka med tåg eller buss om möjligheten finns. Detta är mycket billigare än att flyga.
  • Jämför företag med varandra.
  • Undvik högsäsong som sportlov/vinterlov.
  • Att åka på skidresa till ett annat land kan vara billigare än i Sverige. Titta runt vad som erbjuds i Österrike, Tyskland, Frankrike eller Spanien. Andorra ligger mellan Spanien och Frankrike och är ett utmärkt alternativ för den som vill ha en billig skidsemester med mycket sol och gnistrande snö.
  • Behöver du köpa egen utrustning eller blir det billigare att hyra på plats? Hyrpriser går att hitta online så att du kan jämföra innan avresa.
  • Ett skidpass kommer att behövas för att ni ska kunna använda er av backarna. Det kan skilja stora pengar mellan ett 5-dagars pass och ett pass som gäller för 7 dagar.