Boka klassresa till Idre

Att åka på klassresa är något nästan alla klasser i varje skola gör. Det kan vara en klassresa till Polen för att se på det världskända Auschwitz för att gå runt på museet. Ibland kan klassresan gå till varmare länder som till exempel Spanien. På denna sida kommer du kunna läsa om hur du kan samla in pengar för att boka en klassresa till Idre.

Samla ihop pengar till resan

Det finns några olika sätt som du och dina klasskamrater kan tjäna ihop pengar på. Det vanligaste är att köpa in och försöka sälja saker, kanske majblommor, godis, kakor eller liknande. Ni kan också anordna loppis och försöka sälja allt som ni inte längre vill ha. Ett annat alternativ är att använda er av Kaffekassan för att samla in pengar. För er som inte vet vad Kaffekassan är, så är det kaffepåsar som ni kan sälja för att få in pengar till klassresan. Kaffe är något många vill ha och det gör att det är en produkt som kan säljas lättare än till exempel godis och majblommor. Det finns egentligen ingen regel som bestämmer vad ni kan sälja för att få ihop till resan.

Att resa till Idre

Idre är en ort i Älvdalen som många väljer att komma till för att åka skidor. Det gör att klassen kommer att behöva ta något av alla dem färdmedel som finns. Det kan vara buss, flyg eller båt beroende på var ni bor i landet. Om er klass har 30 personer så är det en del pengar som kommer att komma in om ni säljer bra. Det gör att ni kan välja det alternativ som känns bäst för er. Ni behöver inte ha med er skidutrustning till Idre för det kommer finnas att hyra när ni kommer fram, men kläder och andra tillbehör bör ni ha med er och tänk på att inte packa allt för tungt. Det finns möjlighet att köpa utrustning för de som skulle vilja ha det men tänk på att du måste kunna ta med det tillbaka hem.

Boende och vistelse i Idre

Det är inte bara att boka resan till Idre som klassen ska ha råd med. Det kostar att bo i Idre också. Ni kan välja att bo på Idre skidresor där det finns fjällstugor, hotell eller campingplatser. Om ni grupperar er och bor några stycken i stugor, kommer ni behöva boka mindre antal stugor. Det gäller för klassen att tillsammans komma fram till var ni vill bo och sedan tjäna ihop pengar till det också. En del planering bör göras när det kommer till vistelsen innan ni börjar sälja eftersom ni kan räkna ut hur mycket pengar ni skulle behöva för resan. I värsta fall kan eleverna och lärarna bidra med en liten summa pengar ifall pengarna inte skulle räcka. Däremot är hela meningen med att samla in pengar till en klassresa att ni ska kunna få ihop tillräckligt med pengar för att kunna åka iväg och vara borta i minst en vecka.